Afschaling reguliere zorg al ingezet

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - In verschillende ziekenhuizen is vanwege de ernst van de Covid-19-situatie de afschaling van de reguliere zorg al ingezet. Donderdag stuurde minister Amar Ramadhin een brief naar de directeuren van alle ziekenhuizen waarin hij directieven daarover geeft.

"Gezien de huidige situatie van de Covid-zorg binnen de ziekenhuizen is het van essentieel belang dat de verschillende disciplines binnen uw instelling aan de medische directeur een afschalingsplan presenteren, en wel binnen 48 uur", schrijft de bewindsman. In het afschalingsplan dient te worden opgenomen wat de concrete voorstellen zijn om de reguliere, poliklinische en electieve operatiezorg af te schalen.

Het ligt in de bedoeling dat het personeel dat beschikbaar komt op de Covid-19-afdelingen wordt ingezet. "Belangrijk is dat uit het afschalingsplan duidelijk zal worden hoeveel bedden beschikbaar komen, waardoor opschaling in cohort kan plaatsvinden", aldus de minister. Tegelijkertijd moet er een plan zijn voor het inzetten van de medische specialisten voor supervisie van de Covid-19-cohort.

Vanwege de verergerende Covid-situatie in Suriname is het Diakonessenhuis er toe overgegaan haar Covid-zorg uit te breiden. De derde etage van het beddenhuis zal volledig ter beschikking worden gesteld aan de Covid-zorg", zegt Clyde Cairo, directeur bij het Diakonessenhuis, desgevraagd tegen de Ware Tijd. De patiënten van de derde etage worden verplaatst en samengevoegd met de patiënten op de tweede etage.

De vrouwen interne op de eerste etage zal eveneens voor Covid-zorg beschikbaar worden gesteld. De directeur voegt eraan toe dat op de eerste etage een nieuwe 'highcareafdeling' zal worden opgezet naast de intensivecareafdeling. Op de nieuwe afdeling zullen ernstig zieke Covid-19-patiënten worden opgenomen. "Het Diakonessenhuis neemt hiermee haar rol als ziekenhuis dat zorg levert met een hart, met een bijzondere dank aan onze medewerkers en parttimers voor hun inzet hierbij."

Ook bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is de druk enorm toegenomen. De directie is in gesprek met alle afdelingen. De reguliere zorg zit nu al met "een volle bezetting". Donderdagavond meldden de autoriteiten dat weer een personen aan de gevolgen van de infectie is overleden. Ook werden 120 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd. Bij de swabunits meldden zich 411 personen: 120 testten positief, 291 bleken niet besmet.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait