Clad-onderzoek naar financiële situatie SLM

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De regering zal de Centrale Landaccountantsdienst (Clad) vragen onderzoek te doen naar het financieel reilen en zeilen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). De raad van commissarissen bij de vliegmaatschappij heeft transportminister Albert Jubithana een verzoek gedeponeerd om aan de hand van recente constateringen een Clad-onderzoek te laten instellen naar alle bronnen die te maken hebben met de schuldpositie van de onderneming.

"Dit traject wordt per ommegaande ingezet", zei minister Jubithana donderdagavond in De Nationale Assemblee. De bewindsman ging tijdens een openbare vergadering van het college in op vragen die door assembleeleden waren gesteld over de gang van zaken bij de SLM en in de Surinaamse luchtvaartsector. Op de vraag hoe de salarissen van het personeel wordt uitbetaald gaf de bewindsman aan dat dit gebeurt uit gezamenlijke verkopen inclusief die van dochterondernemingen van de carrier.

In de samenleving circuleerden hardnekkige geluiden als zouden de middelen om het personeel te betalen door de Energiebedrijven Suriname beschikbaar worden gesteld. Jubithana gaf ook aan dat de directie van de SLM intussen het herstelplan aan de regering heeft aangeboden. Het parlement krijgt te zijner tijd ook een exemplaar. Intussen is bekend dat de nieuwe leiding van het bedrijf het mes diep wil zetten in het grote personeelsbestand. Medewerkers worden vrijwillige uittredingsregelingen aangeboden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait