Zachari Zeegelaar met goed gevoel naar Guatemala

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

Zeegelaar vertrekt met een goed gevoel naar het Centraal-Amerikaanse land en denkt het goed te zullen doen tijdens de cursus. Het is belangrijk dat hij de Fifa-fitnesstest haalt, die als paspoort geldt voor grote toernooien. De assistent haalde onlangs zonder moeite de test in eigen land, maar die is in een ander land veel zwaarder. "Je moet daar onder andere omstandigheden lopen. Er is een ander klimaat, hoogteligging en omgeving", maakt hij duidelijk.

Voor Zeegelaar is het een eer om geselecteerd te zijn voor de Olympische Spelen. "Het is een onbeschrijfelijk gevoel. Je mag jezelf, het land en de regio vertegenwoordigen op het grootste sportevenement ter wereld. Ik kon er alleen van dromen", zegt hij trots. Het zal een topprestatie zijn als hij ook op de Gold Cup aanwezig mag zijn. Aan de hand van de cursus zullen er enkele uitvallers zijn. "De uiteindelijke selectie zal daar plaatsvinden en ik zal weer mijn uiterste best doen", aldus de assistent.

Omdat er in Suriname niet wordt gevoetbald, zal Zeegelaar na de cursus niet meteen terugkeren. Hij zal samen met de Concacaf mogelijkheden bekijken om in andere competities te werk gesteld te worden. De Surinamer zal ook nagaan of hij met de Salvadoranen David Moran (assistent) en Ivan Barton (referee), met wie hij samen een trio vormt bij internationale wedstrijden, een samenwerkingsverband kan aangaan. "Er wordt in Midden- en Noord-Amerika gewoon gevoetbald, dus zal het geen probleem moeten zijn om er te kunnen werken", aldus Zeegelaar.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait