Ruim SRD 5,6 miljoen aan Covid-19-steun uitbetaald

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Vanaf 1 februari tot heden is SRD 5.674.500 uitbetaald aan Covid-19-steun. Dat heeft minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken donderdag aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Alle personen en bedrijven die door de Covid-19-pandemie zijn getroffen konden zich online registreren. Zij die dat hebben gedaan tijdens de drie momenten - 1-15 februari, 1-7 maart en 1-7 april - zijn in aanmerking gekomen voor een financiƫle ondersteuning door de Surinaamse overheid als ze aan de criteria voldeden.

Burgers die zich in 2020 al hadden opgegeven, zijn opgeroepen om zich deze maand opnieuw te registreren. Kuldipsingh zei in het parlement daar niet onderuit te komen omdat het bestand van 2020 "heel erg vervuild" was. De mensen zullen gescreend worden volgens de huidige criteria.

Van de eerste drie registratiemomenten zijn volgens de bewindsvrouw 683 personen afgevallen. Deze mensen zijn middels een brief of een e-mailbericht in kennisgesteld. Iets meer dan honderd brieven zijn niet opgehaald.

De minister onthulde dat er voor werklozen die zich registreren voor de financiele steun een matchmaking plaatsvindt met vacatures binnen de vacaturebank bij het ministerie. Op die manier wordt geprobeerd hen aan een baan te helpen, "omdat we niet eindeloos financiƫle ondersteuning aan deze mensen kunnen blijven geven". Indien de vacature wordt gevonden en een werkloze tot tweemaal toe weigert die te aanvaarden, wordt zo een persoon uitgesloten van Covid-19-steun.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait