Miskin: Tijd dat regering iets doet voor landsdienaren

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Michael Miskin, trekker van het Collectief van CLO-lidbonden. next


Na zoveel consultaties en tijd winnen, wordt het tijd dat de regering iets tastbaars doet voor de werkende klasse, in het bijzonder de ambtenaren. Michael Miskin, trekker van het Collectief van CLO-lidbonden, zegt dat sinds het aantreden van de regering is gesproken over een looncorrectie, maar dat het er nog steeds niet van is gekomen.

De groep van Miskin is donderdag ontvangen door de ministers van Binnenlandse Zaken en van Arbeid. De regering voert vanaf gisteren gesprekken met verschillende vakcentrales. Miskin heeft gezegd dat hij het jammer vond dat de ministers van Financiƫn en van Buitenlandse Zaken, met wie vanaf het begin is gesproken, niet bij de consultatie waren.

Het Collectief wil duidelijkheid van de regering -nu er een akkoord met het IMF op tafel ligt- over wat de prijzen van nutsvoorzieningen zullen worden, wat de brandstofprijs wordt en wat de koers wordt. Het heeft een presentatie gehouden van zijn vier urgente korte termijn voorstellen om te komen tot herstel van de positie van de landsdienaren. De bewindslieden hebben het Collectief aangehoord en hebben twee weken de tijd gevraagd om met een antwoord te komen. Op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken heeft het Collectief dan ook zijn persconferentie die voor vandaag gepland was, uitgesteld.

Miskin zegt dat hij beseft dat de regering hiermee steeds meer tijd rekt, maar hij vindt dat de regering nu wel moet aangeven wat het gaat worden. Tot nog toe is de regering niet met tegenvoorstellen gekomen op alle voorstellen die vanuit de vakbeweging en het bedrijfsleven zijn gedaan. De vakbondsman vindt dat de regering genoeg tijd heeft gehad om nu met concrete voorstellen te komen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait