Verdachte ‘verwart’ bloedonderzoek met blaastest

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Guntley L. heeft bij zijn aanhouding in Para op 21 februari voor het rijden onder invloed van alcohol geweigerd mee te werken aan een bloedonderzoek door de politie. Zelf zegt hij gedacht te hebben dat het om een blaastest ging, maar rechter Lydia Ravenberg kon dit moeilijk geloven. Ze vindt dat hij had moeten weten dat het om een bloedtest ging, omdat de politie hem naar het ziekenhuis heeft meegenomen.

Guntley L. werd behalve voor het weigeren om mee te werken aan een bloedonderzoek ook vervolgd voor het rijden onder invloed van alcohol met een niet gekeurd voertuig. Hij heeft het verkeer daarbij in gevaar gebracht.

De man vertelde donderdag aan de rechter dat hij van een feestje kwam van een collega. Daar had hij twee grote blikken bier gedronken. Hij pakte vervolgens de auto om te vertrekken. Passerende agenten merkten dat de bestuurder zigzag reed over de weg. De wetsdienaren hielden de bestuurder staande en moesten hem een aantal keer sommeren om zijn autoruiten te zakken. Ze merkten ook dat zijn ademgeur naar alcohol rook.

De man heeft zich op het politiebureau zodanig verzet tegen zijn aanhouding dat hij een ruit kapot heeft geslagen. Officier van justitie Priscilla Roep herinnerde hem op strenge toon aan de bekende slagzin 'glaasje op, laat je rijden'. Ze legde hem voor het weigeren om mee te werken aan een bloedtest een geldboete op van SRD 2500 of vijf weken celstraf. Voor het rijden onder invloed van alcohol vorderde ze een geldboete van SRD 750 of twee weken hechtenis en het ontzeggen van de rijbevoegdheid voor zes maanden onder aftrek.

Voor het in gevaar brengen van het verkeer met zijn rijgedrag luidde de eis een geldboete van SRD 1500 of vier weken hechtenis en voor het rijden met een ongekeurd voertuig een geldboete van SRD 150 of drie dagen hechtenis. De rechter heeft de eerste, tweede en derde geldboete omlaag gebracht naar respectievelijk SRD 2000, SRD 1500 en SRD 750 (of twee weken celstraf in plaats van vier weken), weliswaar na hem eerst een sneer te hebben gegeven. Ze nam bij de strafoplegging mee de spijtbetuiging van Guntley L. en dat hij first offender is.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait