Corona en muizen teisteren personeel CBB

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Mei 2021 23:23

Voor mij lezen

PARAMARIBO - CLO-voorzitter Ronald Hooghart maakt zich zorgen over de omstandigheden waaronder het personeel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) moet werken. In een brief aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken trekt Hooghart aan de bel. Hij wijst erop dat steeds meer personeelsleden besmet raken met Covid-19 en er naar zijn mening bitter weinig gedaan wordt om het getij te keren.

De vakbondsleider impliceert verder dat er op de werkplek een bijzonder onhygiënische situatie heerst. "Het blijkt dat het bureau last heeft van muizen die weleens op de mensen springen", staat in de brief. Hooghart brengt de verspreiding van het virus in verband met de muizenplaag. "Als wij de internationale berichten volgen, dan kan het virus ook door dieren worden overgebracht", stelt hij.

Zo werden in 2020 onder andere in Denemarken miljoenen nertsen afgemaakt, nadat de dieren besmet raakten met het coronavirus en het bij hen muteerde. Met de gemuteerde variant zijn daarna mensen geïnfecteerd. Experts vreesden toen dat de werking van een vaccin ondermijnd zou worden mits de pelsdieren in leven werden gelaten. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het virus ook bij muizen voorkomt.

Hooghart roept de ondersteuning in van minister Bronto om de situatie bij CBB te verbeteren.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel