Onderschepte cocaïne Tafelberg vernietigd te Kraka

De in beslag genomen ruim 900 kilogram cocaïne te Tafelberg en andere drugs zijn vandaag vernietigd door de politie, onder toezicht van het Openbaar Ministerie. (Foto's: René Gompers)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 Mei 2021 15:03

Voor mij lezen
loading foto
previous De in beslag genomen ruim 900 kilogram cocaïne te Tafelberg en andere drugs zijn vandaag vernietigd door de politie, onder toezicht van het Openbaar Ministerie. (Foto's: René Gompers) next


De politie heeft de ruim 900 kilo cocaïne die een week geleden op Tafelberg is onderschept, vandaag vernietigd. Tot nu toe zijn er twee verdachten in de zaak in beeld gebracht. Eén is aangehouden, de andere is nog voortvluchtig, deelt Judith Dragtenstijn, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, mee.

De drugs zijn vernietigd op Kraka, in het district Para. Op de brandstapel zaten ook drugs die in beslag genomen zijn tussen 4 december 2020 en 11 maart van dit jaar. De drugs zijn ontdekt of in beslag genomen in postpakketten, in smokkelwaar, op 'Zanderij' en politieacties zoals Sibi Busi, geeft Dragtenstein aan.



De grootste vangst in één enkele keer tot nu toe, is op Tafelberg geweest, netto 895 kilo. Dragtenstein somt op wat er naast de 895 kilo in brand is gestoken: 212.11 kilo cocaine in vaste vorm, in vloeibare vorm 43.755 mililiter, 698.2 kg marihuana, 1.44 kg hasj, 14.770 stuks extasy pillen en 178.18 gram sukru.

Dragtenstein deelt mee dat 'overal' gezocht wordt naar de voortvluchtige verdachte in de zaak Tafelberg. Er is nog geen buitenlandse hulp ingeroepen. "We kijken eerst binnenshuis," zegt ze.
 
René Gompers
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel