Politie verbrandt grote partij drugs

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Mei 2021 13:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Alle drugssoorten die de politie de afgelopen tijd in beslag heeft genomen, zijn donderdag verbrand te Kraka in district Para. "Het gaat om een oude en nieuwe partij drugs", vertelde Amriet Tiloe, hoofd van de Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname, tegen de Ware Tijd. In totaal gingen 1.450 kilogram cocaïne en andere drugs, waaronder marihuana, xtc-tabletten en vloeibare cocaïne, op de brandstapel.

De pers was donderdag geen getuige van het testen van de drugs zoals normaal wel het geval is. Tiloe sprak van een "miscommunicatie". "We zouden elf uur beginnen, maar vanwege de verwachte regen is er eerder gestart met het proces", verontschuldigde hij zich. De drugs werd verbrand onder toezicht van waarnemend officier van justitie Romeo Rampersad. Hij wilde de pers niet te woord staan.

Een groot deel van de cocaïne was afkomstig van de drugsvangst van 28 april op de Tafelberg in district Sipaliwini. Eerder werd er aangegeven dat het om ongeveer 902 kilogram ging. "Het is netto 895 kg, want de cocaïne was verpakt in tassen", legt Tiloe uit.

In deze zaak is een Cubaan ter plekke aangehouden. Een militair, die piloot is en als verdachte wordt aangemerkt, is voortvluchtig. Zijn Mercedes Benz en twee Cessna-vliegtuigen zijn in beslaggenomen.

Eerder had de politie een vliegtuig aangetroffen in een ander gebied in het binnenland. In die kist is er geen cocaïne gevonden. "Er is niet vastgesteld dat deze zaak een link heeft met het geval van Tafelberg", aldus Tiloe.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel