Bundeling ondernemers noodzakelijk voor verwerven internationale fondsen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Voor het verwerven van internationale fondsen is bundeling van ondernemers noodzakelijk. Kleine- en Middelgrote ondernemingen (KMO’s) derven vanwege de huidige COVID-pandemie inkomsten. Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) erkende dit tijdens een kennismakingsbezoek van de Associatie van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos).

De minister bemoedigde de ondernemers om juist met de schaarse middelen, mogelijkheden te creëren die zullen moeten leiden tot werkverschaffing. Walden vindt dat er betere condities geschapen moeten worden om het ondernemersklimaat te verbeteren. Verder is het belangrijk, dat ondernemers zich gaan bundelen en samenwerken om zo voordelen te trekken uit beschikbare internationale fondsen.

Via het ministerie van EZ zullen de bedrijven en ondernemers te allen tijde de nodige ondersteuning hierbij krijgen. Tijdens deze bijeenkomst heeft de minister ook een uiteenzetting gegeven over de drie directoraten en hun specifieke beleidsgebieden. De bewindsvrouw ging onder andere ook in op het verbeteren van de ‘ease of doing business’, Wet op de jaarrekening, ratificatie van de EPA en barrières op het gebied van de export.

Akmos-voorzitter, Harry Soekhlal, zei heel blij te zijn met de uitnodiging van de minister. De associatie kijkt ook uit naar trainingen en begeleiding voor ondernemers met het oog op de opkomende olie- en gasindustrie. Beide actoren blikken terug op een vruchtbaar gesprek en kijken uit naar de voortzetting van een goede samenwerking, meldt EZ in een persbericht.

De delegatie bestond naast Soekhlal verder uit Vanessa Nooitmeer (secretaris), Satish Balgobind (adjunct secretaris), Vijay Jankipersad (ondervoorzitter) en Robertino Tjong Hing (penningmeester).

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait