Suriname en Trinidad op lijst met stijgende Covid-19-infecties

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


In de afgelopen maand heeft Trinidad & Tobago 3.127 Covid-19-infecties geregistreerd, vergeleken met 701 gevallen in maart. Met deze gegevens van de John Hopkins University voegt Trinidad & Tobago zich op de lijst van landen als India, Nepal, Thailand en onder andere Suriname waar recordcijfers worden genoteerd. Suriname heeft in april 1.469 infecties genoteerd. Sinds het begin van de pandemie in maart 2020, heeft Suriname 10.623 Covid-19-gevallen geregistreerd volgens cijfers van de John Hopkins University. 212 mensen hebben de infectie in Suriname niet overleefd.

"Het is niet alleen India. Hevige nieuwe Covid-19-golven omhullen andere ontwikkelingslanden over de hele wereld, waardoor hun gezondheidszorgsystemen zwaar worden belast en oproepen om hulp worden gedaan", aldus het rapport van Bloomberg.

Het merkte op dat de toename voornamelijk het gevolg is van meer besmettelijke virusvarianten, hoewel zelfgenoegzaamheid en gebrek aan middelen om de verspreiding te beheersen, ook als redenen worden genoemd.

Gerangschikt naar de verandering in nieuw geregistreerde infecties in de afgelopen maand, kwam Laos op de eerste plaats met een stijging van 22.000 procent, gevolgd door Nepal en Thailand, die beide een stijging van meer dan 1.000 procent zagen op een maand-op-maand basis.

"Ook bovenaan de lijst staan ??Bhutan, Trinidad en Tobago, Suriname, Cambodja en Fiji, aangezien zij getuige waren van de uitbarsting van de epidemie in een hoog driecijferig tempo", aldus het rapport.

Bloomberg verklaarde dat de minister van Volksgezondheid vorige week in Laos medische apparatuur, voorraden en verpleegkundigen zocht, aangezien het aantal gevallen in een maand meer dan 200 keer zo groot is.

Nepal, zo voegde het eraan toe, ziet dat ziekenhuizen snel vol raken en de zuurstofvoorraden opraken.

Gezondheidsfaciliteiten staan ??onder druk in Thailand, waar 98 procent van de nieuwe gevallen afkomstig is van een meer besmettelijke stam van de ziekteverwekker, terwijl sommige eilandstaten in de Stille Oceaan te maken hebben met hun eerste Covid-golven.

"Hoewel de bevolking nergens in de buurt komt van de Indiase bevolking of opflakkering, zijn de gerapporteerde pieken in dit handjevol landen veel steiler geweest, wat wijst op de mogelijke gevaren van een ongecontroleerde verspreiding. De heropleving - en de eerste uitbraken op sommige plaatsen die de golf vorig jaar grotendeels hebben vermeden - verhoogt de urgentie van het leveren van vaccins aan armere, minder invloedrijke landen en het afwenden van een langdurige pandemie," verklaarde het.

"Het is heel belangrijk om te beseffen dat de situatie in India overal kan voorkomen", zei Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa, vorige week tijdens een briefing. "Dit is nog steeds een enorme uitdaging."

"Alle landen lopen gevaar", zegt David Heymann, hoogleraar epidemiologie van infectieziekten aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine. "De ziekte lijkt endemisch te worden en zal daarom in de nabije toekomst waarschijnlijk een risico blijven voor alle landen."
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait