Bond ROS legt wensenpakket voor aan vp Brunswijk

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABPROS) heeft gisteren haar wensenpakket voorgelegd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een van de zaken waar de bond spoedig aandacht voor heeft gevraagd, is de loonreeks van de bestuursambtenaren. Vanaf 2018 zijn er geen bevorderingen geweest, vanwege het feit dat deze pas kunnen plaatsvinden na afronding van specifieke opleidingen. Echter zijn deze vanaf 2018 niet door de overheid aangeboden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Er werd ook aandacht gevraagd voor het uniform van de bestuursambtenaren die nu niet aan de gestelde eisen voldoet. Verder gaf de bond aan dat er ruim 1500 ambtenaren in dienst zijn bij ROS, waarvan enkele net vóór de verkiezingen zijn aangenomen. Deze ambtenaren verrichten wel werkzaamheden, maar hebben tien maanden geen salaris ontvangen.

Voor deze groep ambtenaren zijn er met de vp afspraken gemaakt. Zij moeten voorlopig thuisblijven en zich elke vrijdag aanmelden om in te tekenen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog bezig met een breedvoerig onderzoek.

Het onderzoek duurt langer, omdat het om complexe gevallen gaat. Er moeten per geval namelijk heel wat stations worden onderzocht. De vp bedankte de bond voor het vertrouwen en hield de vertegenwoordigers voor dat hij deze vraagstukken komende maandag zal bespreken met de regeringstop. “Als mensen op de correctie manier in dienst zijn genomen, arbeid verrichten en er geen plichtsverzuim is, zullen ze wel betaald moeten worden,” zei de vp.

De delegatie bestond uit Glenn Swamipersad (voorzitter), Johannes Aviankoi (penningmeester) en Hudolgo Palmtak (secretaris).

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait