SLM-bond werkt niet mee aan afvloeiing personeel

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Steven van Samson, voorzitter van de SLM-bond. next


"Wij gaan niet meewerken aan het plan van vrijwillig vertrek als BP-SLM", zegt Steven Samson, voorzitter van de personeelsbond bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. Hij geeft in gesprek met Starnieuws aan dat er vragen gesteld zijn over het plan van SLM-directeur Paul de Haan om personeel af te vloeien.

Samson zegt dat er volgens het plan gemikt wordt op honderd personen die vrijwillig uit dienst moeten treden. In een bekendmaking aan het personeel heeft De Haan maandag geschreven dat er een collectief ontslagvergunning zal worden aangevraagd voor een significant deel van de medewerkers. De bond neemt een afwachtende houding aan tot 14 mei. Medewerkers die in aanmerking willen komen voor een vrijwillig vertrek regeling, hebben tot die datum de gelegenheid om dat schriftelijk kenbaar te maken. "We kijken hoeveel man zich heeft aangemeld en op basis daarvan zullen we aangeven hoe het verder traject zal zijn," legt de vakbondsleider uit.

De BP-SLM voorzitter zegt dat er presentaties over deze plannen zouden zijn, maar die zijn afgezegd vanwege 'dringende reden' van de directie. Hij wil weten hoe de directie is gekomen op een aantal van honderd personen dat naar huis gestuurd wordt. De vakbondsman vraagt zich ook af of dit plan van de directeur ook een voorwaarde is geweest om aan subsidie te komen van de aandeelhouder.

Samson meent dat het helemaal onduidelijk is op welke mensen gemikt wordt bij de afvloeiing. Er is geen studie gedeeld met de bond op welke afdelingen de directeur overtollig personeel wil weghalen. "We hebben geen afdoend antwoord gekregen op onze vragen". Verder is het onduidelijk of het gaat om personeel van het vliegbedrijf alleen of ook van de overige de units.

De bond laat duidelijk merken niet mee te werken aan deze regeling. Samson zegt dat het aanvragen voor collectief ontslag niet zo makkelijk gaat als de leiding van het bedrijf doet overkomen. "Kom met het herstelplan en geef ons aan welke richting u naartoe wil. Je kan niet zomaar met een regeling komen en zeggen take it or leave it".

Bij de kennismaking met De Haan als directeur is hem expliciet gevraagd door de bond over het afvloeien van personeel. "Hij heeft ons toen gezegd dat het de laatste optie was. En ineens kom je met zo een regeling. Het is nu een afvloeiing maar anders verpakt," zegt Samson.

Raoul Lith
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait