Covid-19 vaccinatiecampagne wederom opgestart

Shoeket logo

Bron: Waterkant

5 Mei 2021 01:00

Voor mij lezen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op dinsdag 03 mei zijn tweede Covid-19 vaccinatie prikje ontvangen. Hiermee werd officieel de Nationale Covid-19 vaccinatiecampagne in Suriname voortgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De minister liet weten dat hij na het eerste prikje geen bijzondere klachten had en dat eenieder die de tweede prik genomen heeft volgens de literatuur de optimale bescherming heeft. “Ik wil die volledige bescherming hebben voor mezelf omdat ik besef dat bij een niet optimale bescherming of geen bescherming de risico’s groot zijn”, aldus de bewindsman.

Desondanks is het van eminent belang dat zij die hun tweede prikje gehad hebben nog steeds de maatregelen in acht houden om de kans voor overdracht aan zij die het vaccin nog niet hebben te minimaliseren.

Intussen zijn er al 40.000 mensen gevaccineerd met de eerste prik en zit het in de bedoeling dat deze groep de tweede prik krijgt waardoor er gesteld kan worden dat 10 procent van de Surinaamse samenleving optimaal beschermd is tegen Covid-19.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel