Blanker neemt OW-minister op de korrel

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - "Mi no kan sidon e luku fa wan man e kosi a volk dan no wan man no corrigeer a man." Dat zei Hugo Blanker, bondsvoorzitter bij het directoraat Openbaar Groen, dinsdag in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en parlementsvoorzitter Marinus Bee. Hij doelde daarbij op OW-minister Riad Nurmohamed. Blanker voerde het woord bij de viering van het veertigjarig bestaan van deze werktak van het ministerie van Openbare Werken (OW).

Wat Blanker ernstig dwarzit is dat hij eerder een akkoord heeft bereikt met de voormalige minister Rabin Parmessar, die terzijde is geschoven door Nurmohamed. "We willen niet meer onderhandelen. We kunnen wel praten hoe de zaken uitgevoerd moeten worden", is het standpunt van de vakbondsleider. Het akkoord behelsde onder meer de verzelfstandiging van het directoraat, (her) activering van toelagen, beschikkingen met betrekking tot gratificaties en loopbaanontwikkelingstraject. De bond blijkt ook moeite te hebben met de naamsverandering die dinsdag is gepresenteerd: Openbaar Groen en Afvalbeheer. "We hebben afgesproken dat de naam wordt gecorrigeerd, maar de minister houdt zich niet daaraan", foeterde Blanker.

Nurmohamed zei tijdens zijn toespraak dat sedert hij minister is, hij een transparant beleid voert en dat niemand dat kan ontkennen. Hij voegde eraan toe dat hij een bekendmaking heeft geplaatst op onder meer Facebook, dat wie ontrecht wordt aangedaan, die werknemer persoonlijk bij hem mag aankloppen. Een veel genoemde klacht is dat ambtenaren die jarenlang in dienst zijn, niet zijn bevorderd. "Ik heb de feedback ook gehad en er wordt gewerkt om de problemen op te lossen. Dus, als de mensen niet eens zijn, verbaast dat me", counterde Nurmohamed. Tijdens de plechtigheid werden stonfutu van het directoraat onder wie de gewezen directeuren en medeoprichters Jan Sariman en Chanderdath Tilakdharie belicht. Tilakdharie en de ex-directeuren Siegfried Wolff en Gerrit Breinburg kregen een aandenken in verband met hun geleverde diensten.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait