85 burgers krijgen tweede Covid-19-prik

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Na tien weken zijn de autoriteiten gestart met het toedienen van de tweede Covid-19-prik. 85 burgers kregen dinsdag hun tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin. Tot die groep behoorde minister Amar Ramadhin, die op 23 februari voor het eerst werd ingeënt.

"Ik wil die volledige bescherming hebben voor mezelf omdat ik besef dat bij een niet optimale bescherming of geen bescherming de risico's groot zijn", reageerde de bewindsman tegenover de Communicatiedienst Suriname (CDS). Volgens hem toont literatuur dat eenieder die de tweede prik genomen heeft "optimale bescherming" geniet.

Ondanks dat gegeven riep de minister op nog steeds de maatregelen in acht te nemen om de kans voor overdracht aan zij die het vaccin nog niet hebben genomen te minimaliseren. Volgens de website laatjevaccineren.sr zijn intussen 40.639 burgers gevaccineerd en hebben 85 hun tweede dosis gekregen. Wanneer iedereen, die de eerste prik heeft gekregen, een tweede keer wordt gevaccineerd zal 10 procent van de samenleving optimaal beschermd zijn tegen Covid-19.

Ramadhin, die de CDS voorhield dat hij na het eerste prikje geen bijzondere klachten had, vindt dat de vrees om te vaccineren er nu niet zou mogen zijn. Hij riep daarom de burgerij op zich te gaan inenten om "vervelende situaties" te voorkomen. Aan de andere kant erkende de bewindsman dat de realiteit is dat bevoorrading van de vaccins achterloopt "waardoor we een plan moeten creëren om het toch te managen". Mensen die aan de beurt zijn riep hij daarom op om zich snel te laten vaccineren.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait