Arbeid: 44 bedrijven beboet

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Sinds het clusterteam Controle Handhaving Covid-19 in december vorig jaar is ingesteld, zijn er 44 bedrijven beboet. Dat leverde de staatskas SRD 220.000 op, houdt minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken de Ware Tijd voor. De ondernemers zijn beboet omdat ze zich niet hebben gehouden aan de Covid-19-protocollen.

Kuldipsingh: "Het bedrijfsleven is op de hoogte van de taakstelling van het clusterteam en heeft zelfs zijn goedkeuring aan en adviezen gegeven hoe inspecties uit te voeren." De bewindsvrouw onderstreept dat controle geen daad is van vijandschap en doet een beroep op het eigen besef en de verantwoordelijkheid van ondernemers. "Het gaat om de gezondheid van de samenleving."

De cijfers van bedrijven die in april zijn bekeurd zijn nog niet beschikbaar, maar de minister zegt wel dat de inspectieteams intensievere controle uitvoeren door het toenemende aantal coronabesmettingen. Aan de stoere taal van bedrijven op sociale media dat ze de boete niet zullen betalen, heeft Kuldipsingh geen boodschap. "Als je niet betaalt, bestaat de kans dat je vergunning wordt ingetrokken", waarschuwt de minister.

Het clusterteam werd op 17 december vorig jaar ge√Įnstalleerd "voor de controle en handhaving van Covid-19". "Het doel is om met gespecialiseerde eenheden gezamenlijke inspecties uit te voeren om verdere verspreiding te beperken binnen de horecasector", werd toen aangegeven.

In het orgaan zitten vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Rowan Noredjo, inspecteur-generaal Arbeidsinspectie, is de cöordinator van het team. De Ware Tijd heeft op verschillende manieren geprobeerd contact met hem te krijgen, maar had geen succes.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait