SLM-directie vraagt personeel vrijwillig uit dienst te treden

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vraagt in een schriftelijke bekendmaking aan haar personeel vrijwillig uit dienst te treden. In de bekendmaking die gisteren de deur uit is gegaan, geeft de leiding aan dat zij met passen en meten probeert het bedrijf boven water te houden. Echter zijn zij op het kruispunt gekomen, waarbij er drastische maatregelen genomen moeten worden, indien de SLM van faillissement wil worden behoed.

Momenteel is de schuldenlast van de SLM boven de US$ 100 miljoen, houdt de directie haar personeel voor. “Wij zullen noodgedwongen helaas moeten overgaan om voor een significant deel van de medewerkers een collectieve ontslagvergunning aan te vragen,” wordt aangegeven. Alvorens hiertoe over te gaan worden personeelsleden in de gelegenheid gesteld, vrijwillig uit dienst te treden.

Het bedrijf zal vervolgens een regeling treffen met de medewerkers die vrijwillig vertrekken. Personeelsleden die tot en met vijf jaar in dienst zijn, zullen drie maanden lang hun loon uitgekeerd krijgen; de medische voorziening is nog voor drie maanden verzekerd en voor twee jaar vindt de voortzetting plaats van de bestaande IPB-rechten voor medewerkers en hun gezin conform de IPB-regeling (IPB staat voor indien plaats beschikbaar).

Medewerkers die in aanmerking willen komen voor de Vrijwillig Vertrek Regeling (VVR) dienen hun verzoek schriftelijk in te dienen bij de HRM en wel tot en met 14 mei. Mensen die in aanmerking zijn gekomen voor de VVR, worden per 1 juni vrijgesteld van werk. Medewerkers die al 55 jaar zijn, kunnen in aanmerking komen voor de vervroegde uitdiensttreding (VUT).

Het afslanken van haar personeelsbestand is slechts een deel van de maatregelen, die de directie moet treffen om de bestaanszekerheid van de SLM enigszins veilig te stellen. Te zijner tijd worden de andere maatregelen aan de medewerkers voorgehouden, laat de directie weten. De directie bekendmaking is ondergetekend door de nieuw aangestelde directeur, Paul de Haan.

Sjovellie Amoksi

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait