Santokhi stelt nieuwe top Nationaal Leger aan

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous President Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Krishna Mathoera van Defensie met de nieuw aangestelde legerleiding. (Foto: Ranu Abhelakh) next


Kolonel Henri van Axeldongen is vandaag door president Chan Santokhi aangesteld als waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger. Hij neemt de plaats in van Robert Kartodikromo die met pensioen gaat. Het team van Van Axeldongen bestaat uit de luitenant-kolonels Werner Kioe A Sen, Ashok Jagdew, Franklin Blokland, Petrus Wasimin, Bob Mangal, Lea Hynes-Parris en Marven Blokland.

Santokhi dankte bevelhebber Kartodikromo en de aftredende commandanten voor de wijze waarop zij hun taken hebben verricht vanaf het aantreden van de regering. Hij gaf aan dat het nieuwe team past binnen de voornemens die de regering heeft bij de ontwikkelingen van Suriname. Santokhi: “Deze regering vertrouwt erop dat u op waardige wijze inhoud zal geven aan uw nieuwe functies, in belang van de veiligheid en ontwikkeling van Suriname.” 
 
Het leger speelt een belangrijke rol bij de veiligheid en ontwikkeling van het land, meldt de Communicatie Dienst Suriname. De minister van Defensie wil discipline en paraatheid weer centraal stellen en er zijn plannen om de organisatie te transformeren naar een instituut dat volwaardig kan functioneren binnen de uitdagingen van deze tijd, nationaal en internationaal.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait