Ontwatering ressort Pontbuiten wordt opgepakt

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Samen met districtscommissaris (dc) Fulgence Javinde van Paramaribo-Zuidwest heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), vandaag, het startsein gegeven voor de ontwateringswerkzaamheden in het ressort Pontbuiten. Vanaf het aantreden van de bewindsvrouw is de samenwerking tussen de commissariaten versterkt. Volgens minister Emanuël is het van belang dat het ministerie een goede samenwerking heeft met haar werkarmen, want dit zorgt ervoor dat zaken snel en effectief aangepakt kunnen worden in de districten.

Decentralisatie moet anno 2021 daadwerkelijk opgang komen. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dit gebied de afgelopen week bezocht en binnen enkele dagen kunnen de bewoners verandering zien. “De gebieden die onder water lopen, moeten goed aangepakt worden en het milieubewustzijn moet opgang gebracht worden bij de mensen,” zei minister Emanuël.

Dc Javinde gaf aan dat samenwerken de beste oplossing is om positieve verandering teweeg te brengen in de leefgebieden. Verder zei de burgervader dat hij een goede band heeft met de ressortraadsleden van Pontbuiten. “We werken met man en macht, zodat dit probleem tot het verleden kan behoren. Un musu dringi dresi wakti siki.”

Hij voegde eraan toe: “In het vervolg zullen de trenzen en kanalen tijdig worden opgeschoond, we zullen niet wachten tot wanneer de regentijd weer aanbreekt,” zei de functionaris. De dc deed een beroep op alle Surinamers om hun vuil op een verantwoordelijke manier weg te doen en dit niet op straat te dumpen. Het afval komt namelijk in de rioleringen terecht.

Jean Akelewa, voorzitter van de ressortraad Pontbuiten, is zeer ingenomen dat het probleem aangepakt wordt. “Het ressort Pontbuiten is een kinderrijke buurt, dus het moet op tijd schoongemaakt worden door de instanties,” zei ze. Volgens Akelewa is het ontwateringssysteem binnen Pontbuiten jaren een probleem, dat moeilijk omschreven kan worden.

“Gezinnen hebben de afgelopen week water in hun woning gehad. We zijn regionale vertegenwoordigers en werken samen met het commissariaat en het ministerie van ROS om een duurzame oplossing te brengen voor elk gezin binnen dit ressort. Na het Belfima Project zullen Wintiwai, Pontbuiten en omgeving aangepakt worden,” zei Akelewa.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait