Panama maakt korte metten met Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Suriname heeft maandagavond geen potten kunnen breken tegen Panama, de nummer twee van de regio. In de openingswedstrijd van het Concacaf-kampioenschap zaalvoetbal werd met 1-11 verloren in poule B.

Melito Brewster redde in de eerste helft de eer voor Suriname, dat bij de rust met 1-4 achterstond. Brewster werd op het laatste moment erbij gehaald. Hij nam de plek in van Fabian Lijkwan, die kort vóór vertrek positief testte op Covid-19.

In de tweede helft volgden nog zeven tegentreffers. Mede dankzij goed keeperswerk voorkwam de amper zestienjarige Resham Panchoe een grotere nederlaag voor Suriname. De tweede groepsontmoeting is dinsdag tegen Mexico, nummer vijf van de regio.

Hoewel hij toegaf dat Suriname tot de 'zaalvoetbaldwergen' behoorde, toonde bondscoach Sersinho Reding zich optimistisch bij vertrek en zag hij zelfs nog kansen voor zijn team om het wereldkampioenschap in Litouwen te halen. Met deze nederlaag is die hoop zo goed als vervlogen. De toptwee van de poules plaatst zich voor de kwartfinales.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait