Scholieren zonder smartphone of laptop krijgen speciaal gedrukt materiaal

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Leerlingen die niet in het bezit zijn van een smartphone of laptop zullen schoolmateriaal van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) krijgen. Zij zullen voorzien worden van speciaal materiaal dat gedrukt is door het MinOWC. Minister Marie Levens heeft dit bevestigd aan Suriname Herald.

Zij geeft aan dat de leerlingen van het binnenland en de verre districten ook voorzien zullen worden van dit materiaal. De leerlingen die in Paramaribo wonen en niet hierover beschikken, zullen ook dit materiaal krijgen.

“We zullen blijven werken voor deze leerlingen. We werken daarom met speciaal gedrukt materiaal. De afgelopen week zijn er in het binnenland al extra boten ingezet om het materiaal dat geprint en gedrukt wordt te brengen naar de kinderen in het Lawa- en Tapanahonygebied,” geeft minister Levens aan.

VHP-assembleelid Reshma Mangre, tevens voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), die voor gelijke kansen pleit in het onderwijs, vindt het goed dat er nu methodes voor de leerlingen zijn ontwikkeld en dat ook de kinderen van het binnenland hiervan gebruik kunnen maken.

“De leerlingen van het binnenland zullen betrokken worden in het nieuwe onderwijssysteem. Ik merk dat het nieuwe systeem ook gaat werken voor die kinderen. Er worden nu ook devices ontwikkeld voor die leerlingen.”

Zij vindt dat de stap van Telesur slechts een stap is in de juiste richting naar het digitale afstandsonderwijs. “We zijn blij met de inspanningen van de verschillende belanghebbenden en dat eindelijk wordt ingezien dat onderwijs op een andere wijze voort moet gaan”, aldus Mangre.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait