Na oriëntatie vp: Pontbuiten wordt ontwaterd

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Minister Gracia Emanuël van ROS en dc Javinde Fulgence, van Paramaribo Zuid-West geven het startsein voor de ontwatering van Pontbuiten. (Foto: Voorlichting ROS) next


Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft maandag samen met de districtscommissaris Javinde Fulgence, van Paramaribo Zuid-West het startsein gegeven voor de ontwateringswerkzaamheden in het ressort Pontbuiten. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dit gebied de afgelopen week bezocht en binnen enkele dagen kunnen de bewoners verandering zien. De gebieden waar onderlopen moeten goed aangepakt worden en het milieu bewustzijn moet opgang gebracht worden bij de mensen, stelde de minister.

Emanuël benadrukt ook de goede samenwerking met de dc's. Dit zorgt ervoor dat zaken snel en effectief aangepakt kunnen worden in de districten. Decentralisatie moet anno 2021 daadwerkelijk opgang komen, meldt de afdeling Voorlichting van ROS. Fulgence geeft aan dat samenwerken de beste oplossing is om positieve verandering teweeg te brengen in de leefgebieden. Hij heeft ook een band heeft met de ressortraadsleden van Pontbuiten. We werken met man en macht zodat dit probleem tot het verleden kan behoren. “Un musu dringi dresi wakti siki”.

“In het vervolg zullen de trenzen en kanalen op tijd worden aangepakt, we zullen niet wachten tot wanneer de regentijd weer aanbreekt”, zegt de dc. Hij doet  een beroep op alle Surinamers om hun vuil op een verantwoorde manier weg te doen en niet over straat te dumpen, want hierdoor komt het in de riolering terecht.

Jean Akelewa, voorzitter van de ressortraad  Pontbuiten is ingenomen dat dit probleem aangepakt wordt. “Het ressort Pontbuiten is een kinderrijke buurt dus het moet op tijd schoongemaakt worden door de instanties”, zegt ze. Volgens Akelewa is het ontwateringssysteem binnen Pontbuiten jaren een probleem die je niet kan omschrijven. Gezinnen hebben de afgelopen week water in hun woning gehad. "We zijn regionale vertegenwoordigers en werken samen met het commissariaat en het ministerie van ROS om duurzame oplossing te brengen voor elke gezin binnen dit ressort". Na Dalfoema Project zal Winti Wai, Pontbuiten en omgeving aangepakt worden.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait