Staatsboten na 13 maanden terug op rivier Boven-Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Bewoners van de ongeveer zestig dorpen in het Boven-Surinamegebied kunnen vanaf maandag weer rekenen op de staatsboten. Door de uitbraak de Covid-19-pandemie in maart 2020 en het invoeren van de protocollen lag het riviertransport al die tijd stil. "Alles - zoals contracten en ritten - moest geƫvalueerd worden", verklaart Fariyal Renfurm, directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), in gesprek met de Ware Tijd.

Renfurm geeft aan dat toen het NVB in november 2020 het staatsvervoer weer opstartte, de boothouders van Boven-Suriname nog niet klaar waren. "Ze zijn toen niet begonnen, omdat alles nog in place gebracht moest worden", zegt de directeur. Het gaat om 23 boten. Volgens haar hebben de boothouders een compensatie van SRD 2.000 per maand ontvangen tijdens de periode waarin de boten aan de ketting waren.

Vanaf Pambooko, het eerst dorp vanuit Atjoni, tot Stonoekoe (Langugebied), zullen passagiers worden vervoerd. Deze zullen gecontroleerd worden door de NVB-dienst te Atjoni. "We zijn van plan om in twee dorpen langs de rivier controleposten op te zetten", aldus Renfurm.

In de Covid-19-protocollen is opgenomen dat de passagiers niet zonder een mond- en neuskap in de boot mogen. Verder moeten ze de handen ontsmetten. Daarnaast moeten de mensen zwemvesten dragen en de boot moet goedgekeurd zijn door de Maritieme Autoriteit Suriname.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait