Autodief aangehouden door RBTP

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben op 27 april de 31-jarige Joel, G. op de kruising van de Ostada- en Gerard Daustraat aangehouden. Een 53-jarige benadeelde deed op diezelfde dag aangifte van diefstal van haar auto op het politiebureau Geyersvlijt. De aangeefster verklaarde tegenover de politie, dat zij inkopen was gaan doen in een supermarkt aan de Basitostraat.

Ze had haar auto niet afgesloten en de contactsleutel was in het contactpunt van de auto gebleven. Joel zag zijn kans schoon en reed weg met het voertuig. In de Johannes Vermeerstraat, ter hoogte van de Jan Steenstraat, liet Joel het voertuig onbeheerd achter.

Hij werd kort daarna door leden van het RBTP gesignaleerd. Bij het zien van de politie maakte hij zich uit de voeten. De wetsdienaren probeerden hem tot staan te brengen door waarschuwingsschoten te lossen. Toen de verdachte Joel zijn vlucht voortzette, werd gericht op hem geschoten, waarbij hij in zijn rechterbeen werd geraakt.

Na medische behandeling is de autodief overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie. Hangende het onderzoek is het voertuig van de aangeefster door de politie in beslag genomen.

“Laat uw auto nooit open staan en ook nooit achter met een draaiende motor. Laat ook de contactsleutel niet in het contactpunt achter, ook al is het voor een korte tijd. Een dief heeft niet veel tijd nodig om toe te slaan. Wees geen makkelijke prooi,” waarschuwt de afdeling Public Relations van de politie.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait