Newmont geeft financiele injectie van $ 10 miljoen

Sr. Director External Relations van Newmont Suriname, Shirley Sowma- Sumter, minister Armand Achaibersing van Financiën en Acting. General Manager van Newmont Suriname, Wilfred Visser. (Foto: CDS)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

26 April 2021 18:30

Voor mij lezen
loading foto
previous Sr. Director External Relations van Newmont Suriname, Shirley Sowma- Sumter, minister Armand Achaibersing van Financiën en Acting. General Manager van Newmont Suriname, Wilfred Visser. (Foto: CDS) next


Newmont Suriname geeft Suriname een financiële injectie van US$ 10 miljoen en betaalt daarnaast zijn belastingen vooruit om de economische crisis in het land te helpen verlichten. Newmont en de Staat Suriname benadrukken dat het goudbedrijf inruil voor deze vrijwillige solidariteitscontributie geen enkel voordeel, privilege of enig ander zakelijk voordeel van de Staat zal ontvangen.

Het bedrijf vertrouwt erop dat zijn bijdrage in het beste belang van de Surinaamse bevolking zal worden gebruikt. Newmont heeft ook aangeboden om de voorlopige inkomstenbelasting over 2021 vooruit te betalen voor de respectieve wettelijke betalingstermijnen. Volgens het bedrijf zal dat samen met de eenmalige solidariteitscontributie bijdragen tot het versterken van het fiscale budget en de liquiditeitspositie van de overheid.

De gelden worden in overeenstemming met alle vereiste wet- en regelgeving en als staatsinkomsten op de bankrekening van de Republiek Suriname gestort. De Staat heeft zich hierbij schriftelijk gecommitteerd aan de voorwaarden die aan deze bijdrage worden gesteld, waaronder strikte naleving van de Comptabiliteitswet 2019 en de anti- corruptie regelgeving.

"Het doel van Newmont is om waarde te creëren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoorde mijnbouw. Dit is de basis van al onze acties", zei Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations zoals opgetekend door de Communicatie Dienst Suriname. "Als verantwoordelijk mijnbouwbedrijf en onderdeel van de gemeenschap willen we bijdragen aan de wederopbouw van de Surinaamse economie."
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel