Dienstverlening CBB aangepast

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 April 2021 15:55

Voor mij lezen

De dienstverlening bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is na de bekendmaking van de verscherpte maatregelen, gisteren, aangepast. Het CBB behoort tot een van de drukste overheidskantoren. Door de dienstverlening aan te passen, wordt ook een bijdrage geleverd om minder personen op de been te krijgen, zegt directeur Anastatia Kanapé-Pokie.

In gesprek met Suriname Herald zegt Kanapé-Pokie dat het aantal COVID-besmettingen bij het CBB niet schrikbarend is. Vanaf de verscherpte maatregelen zijn aangekondigd is het personeel verdeeld in twee werkgroepen en die werkwijze geldt voor alle afdelingen.

Met de verschillende afdelingen zijn er afspraken gemaakt om COVID-19 besmette gevallen gelijk door te geven. Er is ook een formulier dat ingevuld moet worden voor het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) om personen te traceren in geval er positieve gevallen zijn geconstateerd.

“Ik ben geen deskundige op het gebied van COVID-19 en we varen daarom op het kompas van het BOG en ons COVID-19-managementteam. Het BOG geeft aan wie in quarantaine moet en dat bepalen wij dus niet zelf,” haalt Kanapé-Pokie aan. De afdelingen waar er besmettingsgevallen voorkomen worden gelijk gesloten in afstemming met het COVID-19-managementteam en BOG.

Het CBB-kantoor telt 24 afdelingen en negenhonderd medewerkers. “We kunnen niet alle afdelingen sluiten wanneer er een besmettingsgeval is op een afdeling.” Als de besmette medewerker in contact is gekomen met personen op andere afdelingen worden die ruimten gesloten.

Ze geeft toe dat er een enkele besmettingsgevallen zijn geweest bij het CBB. Hoewel de gezondheid voorop staat ziet zij geen reden voor totale sluiting van het kantoor. “Wij hebben ontsmettingsmiddelen en mondkapjes. Als personeel hebben we een eigen verantwoordelijkheid om ervoor zorgen dat de maatregelen in acht worden genomen,” zegt de directeur.

De dienstverlening naar de samenleving toe moet gecontinueerd worden. De bond bij het CBB had gevraagd om het kantoor volledig te sluiten, maar daar ziet Kanapé-Pokie geen reden voor als ze kijkt naar de besmettingscijfers onder het personeel. “De situatie is niet zo riskant en het BOG heeft niet geadviseerd voor een totale sluiting,” merkt de CBB-topvrouw op.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel