Nieuwe screening voor COVID-securitybedrijven

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Beeld: GOV TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 April 2021 11:24

Voor mij lezen

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie kondigt onderzoek aan naar securitybedrijven die aan COVID-beveiliging doen. “We zij niet tevreden en zullen maatregelen treffen.” Voor bedrijven die in Paramaribo opereren zal een nieuwe procedure worden opgezet van screening. Het bedrijf moet onder andere over manschappen, vervoer en communicatieapparatuur beschikken.

Het ministerie zal ook serieus kijken naar vreemdelingen die het land binnenkomen, om de overdracht van de nieuwe varianten te beperken. Zo zijn er in Nieuw Amsterdam in Commewijne schoeners en jachten gesignaleerd. Vandaar dat er in dit gebied migratieactiviteiten ontplooid zullen worden. Minister Amoksi zegt dat het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) dit verder moet oppakken.

Verder wordt gekeken naar een andere locatie om lockdownovertreders op te brengen. De politie wil afstappen van de opvang in het Politieopleidingscentrum. Tussen 1 maart en 23 april zijn 617 personen opgebracht die de lockdown hadden overtreden. Daarnaast kreeg de politie 162 meldingen van samenscholingsactiviteiten binnen, 182 meldingen van personen die de COVID-protocollen hadden overtreden en 72 overtredingen van burgers zonder mondkap.

De patrouilles van de politie zijn op 23 april begonnen. Onderdeel hiervan is de overdracht vandaag van twee boten aan de maritieme politie. Het ministerie van Volksgezondheid zal de boten overdragen aan het ministerie van Justitie en Politie. Voor nu zijn 50.000 dispensaties verleend.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel