Crèches blijven open met strikte naleving COVID-protocollen

Minister Ramadhin van Volksgezondheid. Beeld: GOV TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 April 2021 09:44

Voor mij lezen

De ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) vinden het nog niet nodig om over te gaan tot sluiting van crèches. Er wordt wel verwacht dat de kinderopvanginstellingen zich houden aan de COVID-protocollen.

Minister Amar Ramadhin zei gisteren dat essentiële werkers de mogelijkheid moeten hebben om hun kinderen ergens te plaatsen. “We kunnen de crèches nog niet sluiten,” zei Ramadhin met de nadruk op overheidscrèches, maar tegelijkertijd richtte hij zich ook tot de particuliere opvanginstellingen.

Hoewel de bewindsman zegt dat er risico bestaat, roept hij het management van crèches op om zich te houden aan de COVID-protocollen. “Mensen moeten kunnen werken en hun kinderen moeten deugdelijk worden opgevangen.”

Hij zei verder dat kinderen ditmaal extra voorzichtig moeten zijn om massale verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De nieuwe varianten grijpen snel om zich heen. Kinderen kunnen deze varianten ook oplopen. Het is gebleken dat de Manaus- en Britse variant in Suriname voorkomen.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel