NPS-assembleelid Plein bezoekt onder water gelopen gebieden in Paramaribo

NPS-assembleelid Ivanildo Plein heeft de onder water gelopen gebieden in Paramaribo bezocht. Foto: Collectie Plein
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 April 2021 17:55

Voor mij lezen

NPS-parlementariër Ivanildo Plein heeft de onder water gelopen gebieden in Paramaribo bezocht. Hij deed dit op verzoek van de bewoners van Winti Wai, Latour, Ramgoelam, Pontbuiten en Goede Verwachting. Ook de buurten in het noorden van het land zoals Morgenstond, Clevia en Geyersvlijt werden bezocht door de volksvertegenwoordiger. De gebieden zijn bij de zware regenval van gisteren onder water gelopen.

Het water op de erven zit heel hoog. Ook de school van Winti Wai, die onlangs is gerenoveerd, zit onder water. Het assembleelid vreest voor het ergste als het weer regent en er niet snel wordt opgetreden. “We zitten nu in de coronatijd en als nu een griepepidemie uitbreekt vanwege de onhygiënische situatie, is het een complete chaos. Laten we dit voorkomen door snel op te treden of in te grijpen,” zegt hij. De oplossingsmodellen zijn enerzijds de trenzen en kanalen op tijd en frequent ophalen en anderzijds een goede bewustwordingscampagne opgang brengen.
“Ik denk dat het ministerie van Openbare Werken binnen de kortste tijd gaat moeten inkomen om de samenleving een helpende hand te bieden, door ervoor te zorgen dat hun omgeving schoon is. Bij het ophalen van trenzen en kanalen stuit men vaak op karkassen wat niet mag.” Het assembleelid is zich ervan bewust, dat er geen geld is om grote projecten te doen, maar de samenleving mag niet verzuipen. De mensen kunnen niet langer zo leven. De regering dient wat te doen voor deze gebieden, geeft Plein aan.

Het DNA-lid geeft ook aan dat gezinnen ook moesten verhuizen, omdat hun huis onder water zit. In gesprek met enkele bewoners is duidelijk aangegeven, dat het water zeker twee tot drie weken blijft liggen, voordat het wegtrekt en dat is geen gezonde zaak.

“Ik had dit probleem al aan de orde gesteld in DNA enkele weken terug. Ik heb ook foto’s voor de minister van Openbare Werken opgestuurd na mijn bezoek. Er moet nu wel opgetreden worden en naar een oplossing worden gezocht voor dit jarenlange probleem,” zegt hij.

OW-minister Riad Nurmohamed heeft onlangs tijdens een persconferentie aangegeven, dat er nog een middelen zijn vrijgemaakt door zijn collega van Financiën en Planning. Er kan hierdoor nog geen aanvang worden gemaakt met de onderhoudswerkzaamheden zoals het ophalen van de goten en trenzen.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel