VS schiet onder Covid-19-kreunende India te hulp

Gezondheidswerkers vervoeren lichamen van mensen die zijn overleden aan Covid-19 buiten het Guru Teg Bahadur-ziekenhuis in New Delhi. (Foto's: Reuters)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

25 April 2021 16:57

Voor mij lezen
loading foto
previous Gezondheidswerkers vervoeren lichamen van mensen die zijn overleden aan Covid-19 buiten het Guru Teg Bahadur-ziekenhuis in New Delhi. (Foto's: Reuters) next


De Verenigde Staten (VS) heeft beloofd meer steun te sturen naar India, nu het land gebukt gaat onder een escalerende Covid-19-pandemie. Het land heeft vier dagen op rij wereldrecord gevallen heeft gemeld. Elke vier minuten sterft er een persoon aan Covid-19 in India.

De VS, die meer doden als gevolg van het coronavirus heeft geregistreerd dan enig ander land, maakt zich grote zorgen over de stijging in India. "We voeren actieve gesprekken op hoog niveau en zijn van plan om snel extra ondersteuning in te zetten voor de regering van India en Indiase gezondheidswerkers in de strijd tegen deze laatste ernstige uitbraak", vertelde een woordvoerster van het Witte Huis zaterdag via e-mail aan persbureau Reuters.

De golf van gevallen heeft ertoe geleid dat ziekenhuizen geen zuurstofvoorraden meer hebben. De regering heeft militaire vliegtuigen en treinen ingezet om zuurstof naar New Delhi te krijgen, niet alleen vanuit andere delen van het land, maar ook vanuit het buitenland.

Het aantal gevallen in het hele land van ongeveer 1,3 miljard steeg van de ene op de andere dag met 349.691, zei het Indiase ministerie van Volksgezondheid zondag. Het totaal aantal geregistreerde infecties in India staat nu op 16,96 miljoen. Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid werd bevestigd dat nog eens 2.767 mensen zijn overleden aan Covid-19, waardoor het dodental op 192.311 kwam.

Maar experts zeggen dat het aantal gevallen waarschijnlijk vele malen hoger is en verder zou kunnen stijgen. Ambtenaren uit beide landen zijn op verschillende niveaus betrokken om te zorgen voor "een kleine aanvoer van inputs en componenten van Amerikaanse bedrijven voor de productie van Covid-19-vaccins in India", vertelde een woordvoerder van de Indiase ambassade in Washington DC aan Reuters.

"Wij vinden het belangrijk om samen te werken om zowel knelpunten in medische toeleveringsketens als mogelijke oplossingen te identificeren om deze [knelpunten] te overwinnen, en om de wereldwijde pandemie samen te bestrijden en de lopende vaccinatie-inspanningen te bespoedigen", aldus de woordvoerder.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel