Nieuwe varianten maken kinderen tot risicogroep

COVID-19-virus
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 April 2021 16:00

Voor mij lezen

In Suriname zijn de afgelopen periode dertig kinderen besmet geraakt met het COVID-19-virus. Het gaat om kinderen beneden de dertien jaar. In sommige gevallen moesten ze opgenomen worden in het ziekenhuis en ook op de Intensive Care Unit. Deze mededeling is vandaag gedaan op de COVID-19-persconferentie van de overheid, via Zoom.

De nieuwe varianten, waaronder de Manaus variant, zijn zeer besmettelijk bij kinderen. Was het zo dat kinderen minder gevaar liepen, is het met deze nieuwe varianten anders. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft de samenleving opgeroepen om heel alert te zijn. “De kinderen moeten extra voorzichtig zijn,” gaf hij ernstig aan.

Scholen blijven dicht
De scholen blijven voorlopig tot nader order gesloten. De kinderen in grote groepen bijeen laten komen met de nieuwe varianten is niet verantwoord. Echter blijven de crèches en oppashuizen open voor de samenleving. Volgens de minister moeten de mensen van de essentiële diensten oppas hebben voor hun kinderen. Hij drukte echter de crèche- en oppasmedewerkers op het hart om de protocollen in acht te nemen. Zo alleen kan er voorkomen worden dat deze kinderen niet besmet raken, meent hij.

Het onderwijsproces is niet gestaakt. Volgens minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, gaat het onderwijsproces op afstand gewoon door. Leerkrachten zullen vandaag nog informatie krijgen voor de komende periode. Vanaf volgende week worden leerkrachten opgeroepen om gevaccineerd te worden. Samen met de gewapende machten behoren ze tot de twee groepen mensen die opgeroepen zullen worden voor een coronaprikje.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel