Verdachte met Covid-verschijnselen in vrijheid gesteld

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

25 April 2021 15:13

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Nathalie K. is vandaag onmiddellijk in vrijheid gesteld. Zij was met verschijnselen van Covid-19 opgesloten in het cellenhuis te Geyersvlijt. Haar advocaat Maureen Nibte belde met het Openbaar Ministerie om de gezondheidssituatie van Nathalie K. door te geven. De openbare aanklager gelastte daarna de onmiddellijke invrijheidstelling.

Nathalie K. is woensdag aangehouden op verdenking van vernieling in een huurhuis waar zij sedert januari geen intrek meer heeft. De verhuurder vindt dat de verdachte vernielingen heeft aangericht. Daarom deed zij aangifte bij de politie.

Vanaf donderdag heeft Nathalie K. verschijnselen van Covid-19 in het cellenhuis. De politie heeft het Bureau Openbare Gezondheidszorg hiervan op de hoogte gesteld. Er is echter geen swab van de vrouw afgenomen waardoor het niet bekend is of zij wel of niet besmet is met het virus. Er wordt gevreesd dat indien de vrouw daadwerkelijk besmet zou zijn met het virus er een uitbraak kan plaatsvinden in het cellenhuis.

Nibte vindt het een juiste stap dat besloten is de verdachte in vrijheid te stellen want het is riskant om een persoon met verschijnselen van Covid-19 zolang te laten in het cellenhuis.
 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel