Hooghart betreurt scheuring CLO bij vijftigjarig bestaan

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 April 2021 17:14

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het vijftigjarig bestaan van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) is woensdag met dubbele gevoelens herdacht door voorzitter Ronald Hooghart. Hij blikt tevreden terug op de verworvenheden, maar is aan de andere kant ernstig teleurgesteld in de acht hoofdbestuursleden, onder wie zijn oud-boezemvriend Michael Miskin, die zich hebben afgescheiden. "Dit is een scheuring die niet nodig was", onderstreepte Hooghart tegenover journalisten.

Volgens hem is het opportunistisch gedrag van de groep die zich tegen hem heeft gekeerd de grootste oorzaak van het dispuut. De CLO-voorzitter meent dat de huidige regering de vakbeweging tegen elkaar probeert uit te spelen. Anders dan Hooghart, stelde minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken juist dat de regering alle partijen op één lijn probeert te krijgen. "Deze regering communiceert continu met de vakbeweging. U bent op de hoogte van alles wat we doen. Laten we niet kijken naar de voordelen van het personeel alleen, maar hoe we samen ook de ministeries en de organisaties kunnen opkrikken", was de oproep van Kuldipsingh aan de vakbondsleiders.

Het feest met een beperkt aantal aanwezigen was in het hoofdkwartier aan de Gemenelandsweg. Net als Hooghart heeft Hugo Blanker, die wordt getipt als de nieuwe voorzitter van CLO, benadrukt dat de twk van de ambtenaren spoedig moet worden uitbetaald. Als dat niet gebeurt, mag de regering 'oorlog' verwachten volgens Hooghart. Een eerder ultimatum dat was gesteld voor 15 april is intussen verstreken. Hoeveel tijd de regering nu nog heeft, is niet gezegd. Ook onder anderen Marcelino Nerkust van de Fols en Armand Zunder als vertegenwoordiger van de Ravaksur waren woensdag van de partij.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel