Ziekenhuispersoneel wil vaste Covid-19-toelage

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

20 April 2021 10:10

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De bonden van de overheidsziekenhuizen willen een Covid-19-toelage voor het totale personeel. Over het bedrag is nog niet gesproken, maar vakbondsman Lloyd Pool onderstreept dat het niet om een eenmalige toelage gaat. De brief daarover is intussen door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid doorgeleid naar college Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Pool vindt een Covid-19-toelage gerechtvaardigd, omdat de omstandigheden in het land impact hebben op de financiële situatie van het zorgpersoneel. Door onder meer de coronapandemie hebben ze volgens hem extra uitgaven en zou een extraatje het gat kunnen verkleinen. De vakbondsman beaamt dat de verzorgenden al een toelage krijgen, maar de nieuwe toelage zou voor het totaal personeel zijn ongeacht de functie.

Pool onderstreept dat niet alleen de zorgsector de schokken voelt van de Covid-19-situatie, die tal van uitdagingen met zich meebrengt. Het ziekenhuispersoneel, maar vooral zij die aan het bed van de zieke mens staan, hebben het niet makkelijk. Zeker omdat er volgens hem een tekort is aan werkmateriaal. "Dagelijks moeten de mensen zich zorgen maken over hoe ze gaan werken en moeten ze toveren om de cliënten te helpen", beweert de vakbondsman. Daarnaast is er een hoge werkdruk door een tekort aan personeel.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel