Unicef: Leerkrachten prioriteitsgroep bij vaccinaties

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Nicolas Charles Pron, Unicef’s regionale vertegenwoordiger in Guyana en Suriname (l) en president Chan Santokhi. (Foto: CDS) next


Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft president Chan Santokhi gevraagd om docenten en leerkrachten te categoriseren als prioriteitsgroep die gevaccineerd moet worden. Nicolas Charles Pron, Unicef’s regionale vertegenwoordiger in Guyana en Suriname, bracht dit aan de orde bij een beleefdheidsbezoek aan Santokhi, donderdag op het Kabinet van de President. Er is ook gesproken over het intensiveren van de samenwerking tussen Unicef en de Surinaamse regering.

Pron ging in op het effect van de aanhoudende Covid-19-pandemie op kinderen. De Unicef is van mening dat er geen stagnatie mag optreden in het onderwijsproces. Pron zegt dat er een brede samenwerking zal zijn met alle departementen belast met kinderbeleid. Santokhi stelde dat Unicef de regering als steunpilaar mag beschouwen. Hij zegt dat er een seminar georganiseerd moet worden om te gaan kijken hoe verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen, integraal samen kunnen werken. “Elk kind is belangrijk”, aldus Santokhi.

Pron benadrukt heel erg ingenomen te zijn met de manier waarop Santokhi zich beijvert voor kinderrechten. “President Santokhi heeft zich samen met zijn regering gecommitteerd om kinderrechten te waarborgen en te bevorderen in alle lagen van de samenleving.” Pron geeft aan dat de UNICEF bezig is om de country programme 2022-2026 te formuleren. In dat kader is het belangrijk om de plannen en inzichten van de president mee te nemen, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait