‘Had ik liever maar naar mijn gevoel geluisterd’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

GROOT INTERVIEW - Op tafel ligt een foto van Cherylee Manhoef (8) en een album met foto’s die zijn geschoten op de dag van haar begrafenis. In het begin had Sigourney Sibelo (32) heel veel moeite om naar de foto’s van haar dierbare dochtertje te kijken, maar nu gaat het enigszins weer. “Soms zat ik alleen thuis, dan huilde ik. Nu word ik begeleid door een psycholoog en het helpt. Maar die dagen heb ik nog steeds, vooral als we met familie zijn of een etentje hebben. Ik heb momenten waarop ik met de familie ben en gewoon huil.”

Cherylee werd in januari door haar vader vermoord. Hij sloeg ook de hand aan zichzelf. Over de vele steunbetuigingen via de (social) media, zegt Sigourney: "Ik heb troost daaruit kunnen halen, omdat ik heel veel bemoediging en gebed heb gehad."

Zij voelt zich ook getroost dat ze elk jaar een feestje voor Cherylee had georganiseerd op haar jaardag, want ze was dol op haar verjaardag. Op 24 maart zou ze negen jaar worden. Het was een emotionele dag. De familie is naar haar graf geweest met ballonnen om voor haar te zingen.

Het laatste telefoongesprek dat Sigourney die dinsdagavond met haar dochtertje had, zal haar altijd bijblijven. Cherylee vroeg om haar op te halen bij haar vader. "Mama kom me halen", vroeg ze huilend. Behalve familieleden hebben zowel de politie als de militaire politie met hem gesproken om Cherylee terug te brengen, helaas mocht dat niet baten.

Sigourney had heel veel moeite met het verwerken van alles. "Had ik liever maar naar mijn gevoel geluisterd", zegt ze nog immer ontroostbaar. Maar: "Ik heb geen schuldgevoelens, want ik heb me plicht als moeder gedaan. Ik kon Cherylee ook niet afhouden van haar vader."

Lees het volledige groot interview in de weekendeditie van de Ware Tijd die vrijdag verschijnt

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait