Staat mag nieuwe NV oprichten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De machtigingswet Suriname Investment Enterprise NV is gisteravond met 30 stemmen voor en 14 tegen aangenomen in het parlement. De voorzitter van het parlement, Marinus Bee, noemt het traject tot het kunnen aannemen van de machtigingswet een ‘zware bevalling’. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Het ligt nu aan u als regering om verder te gaan,” zei de assembleevoorzitter.

Het parlement geeft de regering toestemming om door te gaan met het voeren van haar beleid. In de nieuwe werkwijze is opgenomen dat het hoogste orgaan van staat evaluatiemomenten met de regering zal inbouwen. “Een wet kan nooit 100 procent waterdicht zijn, maar als we samenwerken, zullen we onze doelen zeker halen,” zei Bee. De regering heeft dinsdag een nota van wijziging ingediend voor de wijziging van de naam. De NV, die voorheen Suriname Investment Enterprise NV heette, is nu Suriname National & Foreign Investment NV (Sunfin NV).

Mahinder Jogi (VHP) gaf aan dat er voor deze wet gestemd zal worden, omdat de regering eerlijk en oprecht werkt om het land uit de crisis te halen. Volgens hem doet de regering haar best en worstelt met tekortkomingen voor het voeren van juist een juist beleid. De regering heeft te maken met een enorme buitenlandse schuld, gebrek aan geld en de situatie hoe het land bestuurd is in de afgelopen periode door de NDP-regering. Dit is volgens hem reden genoeg om alle ondersteuning te geven aan de regering.

Melvin Bouva (NDP) gaf aan dat ze de nodige kritische begeleiding zullen geven aan de regering, want ook de oppositie heeft er belang en baat bij dat de productie opgang komt en investeringen worden gedaan. “President we kijken uit naar de verrichtingen en we zullen u daarbij kritisch volgen en waar nodig de kritische ondersteuning geven,” zei Bouva.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait