Man ontkent betrokkenheid bij brute beroving

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 23:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Orlando W. ontkent steevast dat hij betrokken is geweest bij een beroving op 7 januari. Dat gebeurde in een appartement annex supermarkt. De zoon van de winkelierster zou in zijn kamer zijn beroofd van SRD 200.000. De daders zouden een stuk goed over zijn gezicht hebben getrokken en vervolgens zijn handen met een riem hebben gebonden. De man kreeg trappen en schoppen aan zijn buik en slagen aan zijn hoofd.

Orlando W. was op die dag naar desbetreffende winkel gegaan om een lot te kopen. Hij ontmoette daar een vriend met wie hij een biertje dronk. De verdachte ging even weg om wat spullen te kopen voor zijn vriendin met de bedoeling om de vriend, die hem liet weten dat hij in één van de appartementen verblijft, weer te ontmoeten.

Hij ging de tweede keer terug om te zoeken in welk appartement precies zijn vriend was, deze keer met iemand anders die het voertuig waarmee hij was reed. De verdachte zegt dat hij de trap op ging om te zoeken naar het appartement van zijn vriend, maar niet op de gang. Er zijn camerabeelden bekeken. Op die beelden is een manspersoon te zien met een tas en een breekwerktuig in zijn hand, nabij de kamer van het slachtoffer waar de beroving heeft plaatsgehad.

De verdachte beweert dat deze man de chauffeur is die hem heeft gereden. Hij zegt dat hij op dat moment met zijn vriend voor de winkel stond te praten toen de chauffeur en een ander zich terugtrokken naar achteren. "Ik heb niets weggenomen", zei de verdachte. Hij wordt op 12 mei nader verhoord.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel