MoHanA-voorlichtingsdag voor ‘de Papegaaitjes’

Een deel van de peuters met hun MoHanA-flyers. Foto: Volksgezondheid
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 April 2021 23:00

Voor mij lezen

Het voorlichtingsteam van het ministerie van Volksgezondheid heeft op verzoek van de directeur van peuterschool ‘de Papegaaitjes’, gisteren, een voorlichtingsdag over MoHanA georganiseerd voor de pupillen. Het is belangrijk om eenieder door middel van de MoHanA-campagne bewust te maken van de stappen die genomen moeten worden om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan. Kinderen horen ook hierbij.

Op een heel eenvoudige manier werd door middel van aanschouwelijk materiaal en een kort verhaal over het COVID-19-virus, de MoHanA-handelingen en het belang van het toepassen daarvan, de kinderen aangeleerd. De handelingen werden voorgedaan en de kinderen mochten daarna ook zelf de handelingen plegen door zelf hun handen te wassen, een mondkapje op te doen en afstand te houden. Ook deden de pupillen vol enthousiasme mee bij de beantwoording van vragen over COVID-19 en MoHanA.

“Ik heb gevraagd naar een voorlichtingsdag over MoHanA voor ‘de Papegaaitjes’, omdat wij deze maand gestart zijn met onze gezondheidsmaand en ons thema is corona. Er is gekozen voor corona, omdat het heel erg actueel is en het de peuters ook treft in hun dagelijkse bezigheden en ontwikkeling. Wij willen ze leren hoe zij in dit nieuwe normaal kunnen functioneren, maar ook hun omgeving bewust maken dat wij met zijn allen corona kunnen overleven door deze regels te volgen,” zei Venneay Lagadeau.

Het is volgens haar de bedoeling dat ‘de Papegaaitjes’ ook informatiespecialisten afvaardigt om de Surinaamse gemeenschap ervan bewust te maken dat het mondkap op hebben, handen wassen en afstand houden heel belangrijk zijn.

De kinderen en de leerkrachten werden voorzien van flyers, T-shirts, mondkapjes en bumperstickers. Het voorlichtingsmateriaal was eerder geschonken door de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO).

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel