Regering kreeg dividend voorschot Staatsolie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 22:05

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Staatsolie N.V. heeft de regering een voorschot gegeven op de dividenduitkering die de staat als aandeelhouder van de oliemaatschappij jaarlijks moet krijgen. Het voorgeschoten bedrag zou de 650.000 US dollar zijn die dinsdagavond in alle haast betaald moest worden aan het lease bedrijf Aircastle Limited. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM had een huurachterstand bij dit in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf.

Terwijl dinsdagavond de Boeing 737-700 in gereedheid werd gebracht voor een terugvlucht vanuit Miami naar Paramaribo, werd het door Aircastle Limited aan de ketting gelegd. "Staatsolie heeft vertrouwen in deze minister van Financiën", zei minister Armand Achaibersing van financiën verwijzend maar zichzelf, toen hem in het parlement werd gevraagd vanwaar het geld zo snel is gekomen om het probleem van de SLM op te lossen.

Achaibersing benadrukte dat niet in de eerste plaats voor deze snelle oplossing is gekozen om de SLM te helpen, maar om vooral de Surinamers die op de vlucht geboekt stonden niet in de kou te laten staan. Hij maakte daarnaast duidelijk dat deze kwestie nog besproken moet worden met de leiding van de SLM.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel