Jogi sneert naar coalitiepartners

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 20:24

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "Ik vind het opmerkelijk dat de oppositie pleitbezorger is geworden van partijen in de coalitie, maar dat de voorzitters van die partijen, die zelf hier aanwezig zijn, niets zeggen", luidde het verwijt dat VHP-parlementariër MahinderJogi maakte naar de voorzitters van partijen in de coalitie. De snerende opmerking kwam nadat leden van de NDP ondersteunende opmerkingen hebben gemaakt naar onder anderen Patricia Etnel en Edward Belfort van de coalitiepartijen NPS en Abop/PL–fractie.

Tijdens de openbare vergadering van het parlement donderdag hebben onder anderen Etnel en Belfort zeer kritische opmerkingen gemaakt over de positie die hun partijen hebben in de coalitie. Belfort vond dat wanneer de regering gedaan wil krijgen dat de coalitie de Machtigingswet voor het oprichten van een investeringsgenootschap goedkeurt, de NPS en de Abop, meer zeggenschap moeten krijgen en ook vertegenwoordigd moeten zijn in de op te richten investeringsvennootschap.

Belfort: "De samenleving heeft vertrouwen in ons. Kijk naar het parlement. Elke bevolkingsgroep is hier vertegenwoordigt en wij dienen de belangen van de samenleving te waarborgen. Wij moeten de regering controleren en niet omgekeerd." Leden van de NDP en de BEP ondersteunden niet alleen de kritieken van de coalitieleden, maar namen hun voorstellen voor meer spreiding en herkenning van de coalitie in het regeerbeleid over als een voorstel.

Dit viel vooral bij Jogi niet in goede aarde, te meer daar de politieke leiders van de Abop/PL en de NPS, die in de vergaderzaal aanwezig waren, daar niets over zeiden. Jogi kreeg vervolgens wel een reactie vanuit de coalitie, maar niet die hij had verwacht. Het was NPS-parlementariër Ivanildo Plein die hem van repliek diende. "Hij (Jogi, ... red.) moet hier geen politieke leiders bespreken. Hier zijn parlementariërs. Zijn kritiek moet hij op een andere plek uiten", aldus Plein.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel