Sanatan Dharm houdt aangepaste Navratri

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 18:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha heeft als gevolg van de aangescherpte Covid-19-maatregelen besloten om via Sanatan Dharm TV diensten live uit te zenden in verband met Navratri. Volgens pandit Nitin Jagbandhan zullen de mandirs uitsluitend worden opengesteld voor mensen die dringend geestelijke hulp nodig hebben. “Er zal geen inhoud gegeven worden aan een uitgebreid programma zoals lezingen, gebedsdiensten of lofzangen”, benadrukt de geestelijke.

Over de hele wereld vieren Hindoes van 12 tot 21 april Navratri; een periode van negen nachten ter ere van Shakti, de oerkracht van de natuur. In de belichaamde vorm ook bekend als Mata (godin) Durga. Binnen het hindoeïsme manifesteert de Almachtige zich in zowel een mannelijke als vrouwelijke vorm, terwijl bij Navratri de vrouwelijke vorm wordt vereerd.

Het is een periode waarin er gevast wordt. Hierbij gaat het niet alleen om de voeding, maar ook om het geloof, het woord en de daad. Het is een periode van bezinning, waarin je gaat proberen om zo vroom mogelijk te leven", zegt Jagbhandan. In deze periode is het de bedoeling dat Hindoes naar de tempel gaan om, naast de reguliere diensten, speciale gebeden te doen. Gezien de verscherpte maatregelen adviseert de pandit gelovigen om de livediensten via de televisie te volgen en het gebed zelf thuis te doen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel