Een dode en twee gewonden gevallen na woninginbraak

Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 April 2021 17:55

Voor mij lezen

De 34-jarige verdachte Arthur Anose is op 13 april dodelijk geraakt door een politiekogel tijdens een aanhoudingsactie nabij de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg. Twee andere verdachten, de 17 jarige I.S. en 25-jarige Regillio, P. liepen schotverwondingen op en zijn met de ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De verdachten Marlon, J. (41) en Roche M. (30) zijn gelijk overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten, die belast is met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) zijn I.S. Regillio, P., Marlon, J. en Roche, M. in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van Anose is in opdracht van het OM voor obductie in beslag genomen door de politie.

Woninginbraak
De verdachten hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan een woninginbraak aan de Gobajolaan in het politieressort Houttuin. De politie van het bureau Houttuin speelde op 13 april, iets na een uur ’s middags, in op een telefonische dievenmelding aan de Gobajolaan. Op weg naar de locatie werden de verdachten door de politie in hun vluchtauto gesignaleerd.

Bij het zien van de politie reed de bestuurder van de vluchtauto met een hoge snelheid weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Op een gegeven moment veroorzaakte de bestuurder van de vluchtauto een aanrijding met twee andere auto’s ter hoogte van de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg.

De vijf verdachten stapten vervolgens uit de vluchtauto en renden weg. De politie van Houttuin bleef de verdachten achtervolgen, waarbij zij tot stilstand gesommeerd werden en er ook waarschuwingsschoten werden gelost.

Gericht geschoten
Aangezien de vluchtende verdachten geen gehoor gaven aan de sommaties van de politie werd op een gegeven moment gericht op ze geschoten met het gevolg dat Anose dodelijk geraakt werd en I.S. en Regillio, P. schotverwondingen opliepen. Het lukte de politie ook om Marlon,J. en Roche, M. aan te houden.

De zwaar beschadigde vluchtauto is in beslag genomen. Daarin zijn onder andere aangetroffen een aantal flessen sterke drank, twee laptops, een flatscreen televisietoestel, een geldbedrag in Surinaamse dollar en een vuistvuurwapen. Deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

De twee andere voertuigen liepen ook zware materiële schade op. De bestuurster van één van deze voertuigen raakte ernstig gewond en is door de familieleden overgebracht naar het ziekenhuis. Deze zaak wordt verder onderzocht door de afdeling Kapitale Delicten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel