Surinaamse en Franse kustwacht versterken samenwerking

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 14:34

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Er is olie voor de kust gevonden en die zorgt voor aandacht in de regio en bij verschillende bedrijven. Mede daarom is het belangrijk dat de samenwerking wordt verdiept”, zegt Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken, onder wie de Kustwacht valt, over het verdiepen van de samenwerking tussen de kustwachten van Suriname en Frans-Guyana.

De Franse generaals Xavier Buisoon (gewapende macht in Frans-Guyana) en Thomas Lorne (Franse strijdkrachten in Frankrijk) hebben donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de Kustwacht met het doel de samenwerkingsmissie kracht bij te zetten. "We hebben een regionale synergie en willen dezelfde belangen behartigen tussen Frans-Guyana en Suriname. Niet alleen op economisch vlak, maar ook politiek, cultureel en militair", uit de Franse ambassadeur, Antoine Joly, het belang van een (nog) sterkere samenwerking.

Somohardjo geeft aan dat de regering-Santokhi/Brunswijk ernaar streeft dat de bevolking het meest profijt moet hebben uit de natuurlijke hulpbronnen die er zijn. De kustwacht zal samen met verschillende andere ministeries nog meer letten op de naleving van de wetten "zodat men nog beter voor de dag komt", aldus de bewindsman.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel