Surfin NV bestaat er nog steeds: Commotie in DNA

Rabin Parmessar met de documenten in zijn hand. Foto: Beeld DNA
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 April 2021 14:30

Voor mij lezen

Terwijl president Chan Santokhi eerder in het parlement beloofd had om de nietigheidsverklaring van NV Surfin in orde te maken voordat de verdere behandeling van de nieuwe wet voor het opzetten van de nieuwe NV Suriname National & Foreign Investment, staat Surfin NV nog in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Tijdens zijn spreekbeurt in het parlement heeft Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, document met de datum 13 april aangeboden aan de parlementsvoorzitter waaruit blijkt dat Surfin NV nog steeds bestaat. Dat heeft voor commotie gezorgd in het hoogste orgaan van staat.

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt het een ernstige zaak. Hij geeft aan dat het parlement een plaats moet zijn waar afspraken gemaakt worden en die nagekomen moeten worden. Er wordt geëist dat de regering eerst duidelijkheid komt geven, voordat er overgegaan wordt tot de inhoudelijke behandeling van de wet.

“Het gevoel bekruipt mij alsof men met dit hoogste orgaan van staat een loopje wil nemen. Wij zijn hier om de regering te controleren dan dienen zaken gecorrigeerd te worden. Wanneer wij hier praten worden we nationaal en internationaal gevolgd, docenten van de universiteit volgen ons, studenten, notarissen noem maar op. En ik schaam me diep om weer hier te staan op hetzelfde punt,” zegt Edward Belfort (ABOP) van de coalitie.

Patricia Etnel (NPS), eveneens van de coalitie, roept de regering op om duidelijkheid te geven in deze zaak. Volgens haar is het belangrijk dat New Surfin goed afgehandeld wordt om later geen andere zaken te krijgen die voor meer problemen kunnen zorgen.

Wet verder behandelen
In tegenstelling tot de mening van bovengenoemde parlementariërs, vindt Mahinder Jogi van de VHP dat de verdere behandeling van de nieuwe wet gewoon door moet gaan. Hij roept de regering wel op om duidelijkheid te geven over de nietigheid van NV Surfin, maar is van oordeel dat de nieuwe wet verder behandeld moet worden in afwachting van de verklaring van de regering.

De fractieleider van de VHP, Asis Gajadien, probeerde uit te leggen dat het niet aan de regering ligt dat de NV niet uit het handelsregister is geschrapt. Hij zei dat het een verantwoordelijkheid is van KKF om dat te doen.

Assembleevoorzitter Marinus Bee had de vergadering geschorst om te onderhandelen over het wel of niet verder behandelen van de wet. Intussen is de vergadering hervat.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel