Door vrees bevangen internaat sluit deuren

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 11:49

Voor mij lezen

PARAMARIBO - "We vrezen voor het ergste", reageert directeur Lea Welzijn-Overeem van de Kennedy Stichting. De schrik zit er na woensdag goed in bij directie en personeel van het internaat van de Kennedy Stichting. Uit vrees voor de psychotische patiënt, die maandag en dinsdag stennis maakte, is daarom besloten vanaf donderdag de deuren dicht te houden.

Het welzijn van haar, het personeel en de pupillen is Welzijn-Overeem van de Kennedy Stichting voor slechthorenden en doven heilig. Ze zegt er niet onderuit te komen deze drastische maatregel te treffen. Woensdag was het namelijk niet de eerste keer dat de plek werd geteisterd door de geestesgestoorde vrouw, die het terrein tot haar woonplek heeft gemaakt. "Op dit moment zitten we met de handen in het haar, omdat we voor de ernstige situatie eigenlijk geen oplossing hebben", uit Welzijn-Overeem de vrees van het personeel tegenover de Ware Tijd.

Door het besluit de deuren te sluiten, zitten 26 werknemers thuis, evenzo moet een handjevol kinderen tijdelijk een ander onderkomen zoeken. Bij de opvang staan er 35 kinderen ingeschreven, maar slechts vijf werden geaccommodeerd omdat de dovenschool is gesloten door de Covid-19-crisis. De directeur belooft dat wanneer op 26 april het onderwijsproces wordt hervat de kinderen weer zullen worden opgevangen.

De psychotische vrouw heeft maandag en dinsdag ruiten van de gebouwen van de stichting aan diggelen geslagen. Ook werd schooldirecteur Renate Wartes aangevallen. "De medewerkers zijn terecht bang. Ze nam woensdag een stok en loerde het hoofd van de school", vertelt Welzijn-Overeem met huivering. Uit haar relaas blijkt er sprake te zijn van recidivegedrag. Twee jaar terug viel ze het onderhoofd aan en wilde ze haar autoruiten kapotslaan. "Omdat er ook toen geen oplossing kwam in de situatie is het onderhoofd (dat 25 dienstjaren had, ... red.) weggegaan bij het internaat. Dit kunnen we niet meer hebben. Het is een slepende kwestie", klaagt de directeur. Ze vermoedt dat de vrouw, die als kind bij het internaat verbleef, al zeven jaar een zwerversbestaan leidt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel