Fitnesstest cruciaal voor Zeegelaar

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 10:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Zes Surinaamse arbiters en assistent-scheidsrechters van de Surinaamse Voetbalbond participeren maandag op het W. Orlando Renfurm Sportcentrum in een fitnesstest van Wereldvoetbalbond (Fifa). Deze is vooral voor assistent-arbiter Zachari Zeegelaar belangrijk. Hij maakt namelijk kans om gekozen te worden voor de Concacaf Gold Cup later dit jaar in de Verenigde Staten (VS). De referee is ook geselecteerd voor een cursus van 13 tot en met 15 mei in Guatemala. Na afloop zullen de scheidsrechters worden gekozen voor het landentoernooi van het Caribisch Gebied, Noord- en Midden-Amerika.

De Concacaf eist dat de fitnesstest volledig wordt gefilmd en opgestuurd. Door de verscherpte Covid-19-maatregelen is het wat moeilijk voor de Surinaamse arbiters om te trainen. "Wij houden rekening met de maatregelen, maar rust roest en de Fifa en Concacaf hebben hun activiteiten al opgestart", zegt Robert Obergh van de scheidsrechterscommissie.

Het orgaan heeft ingespeeld op de situatie en improviseerde. Fitnessinstructeur Steven Botland gooide trainingen in de appgroep van de arbiters, zodat die thuis kunnen trainen. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar Shequil Jokil, Mozes Keketie, Edson Lieveld, Widjay Sardjoe, Soren Amalensi, Giorgio Singotanie en Zeegelaar. De SVB heeft graag dat de zeven maandag de test halen. Mijensa Rensch ontbreekt door een blessure.

Woensdagochtend is de Surinaamse match commissioner Sheer Bhikhie naar Columbus in de VS afgereisd. Hij zal het geheel in de gaten houden bij de Concacaf Champions League-wedstrijd uit de zestiende finales tussen de Amerikaanse Columbus Crew en het Real Estelí Fútbol Club uit Nicaragua. Het duel wordt donderdagavond negen uur gespeeld in het Historic Stadium. Columbus Crew won een week geleden de uitwedstrijd in Estadio Nacional met 4-0. Bhikhie wordt zaterdag terug verwacht in Suriname.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel