Nieuw leven voor Gallery Eygi Du

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 April 2021 07:56

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Met vallen en opstaan heeft Carla Tuinfort 41 jaar lang Gallery Eygi Du draaiende gehouden. Na een lange periode van ziekte, kiest de 68-jarige galeriehouder voor een nieuwe aanpak. Behalve een uitbreiding van het managementteam met de gedreven Liesbeth Peroti, zijn er nu ook een eigen website, een podcast en zichtbaarheid op social media. Hoewel er door de coronapandemie nog geen publieke activiteiten georganiseerd mogen worden, wordt er achter de schermen aan het vernieuwd concept gewerkt.

In de lobby en de gang van het SMS-gebouw hangen diverse schilderwerken van onder anderen Erwin de Vries, Leo Wong Loi Sing, Soeki Irodikromo, Djinti, houtsnijwerken en inheemse aardenkruiken. Bij de laatste unit, aan de kant van de Surinamerivier, zijn ook werken van andere bekende Surinaamse kunstenaars opgesteld. Vanaf 2013 heeft de galerie een plek in de lobby en een unit in het SMS-gebouw. De galerie draaide in 2017 tot 2018 op een laag pitje vanwege ziekte van Tuinfort.

Totdat Peroti voorstelde samen te werken. Vorig jaar augustus werd die samenwerking een feit. Peroti bewondert Tuinfort voor haar inzet in de kunst- en cultuursector. "Voor haar is de culturele verrijking belangrijker dan de financiële. Als iets jongere hebben we meer de focus daarop." Vanwege het bewustzijn dat kunst verfijnend werkt en inzichten geeft, wordt die culturele verrijking niet uit het oog verloren. "Maar het financiële is ook belangrijk om de business te kunnen draaien", stelt Peroti.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel