Hogere boetes voor personen die feestverbod negeren

Minister Amoksi tijdens de meeting met het COVID-managementteam onder leiding van het KPS. Foto: Juspol
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 April 2021 06:01

Voor mij lezen

Er komen hogere boetes voor personen die ondanks het verbod in verband met COVID-19 toch feestjes organiseren. Ook komen er strengere maatregelen tegen eigenaren van dancings en organisatoren van streetparty’s. Bovendien zal erop gelet worden, dat de opgelegde boetes ook worden betaald. Deze zaken heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) onlangs besproken met het COVID-19-managementteam onder leiding van het Korps Politie Suriname (KPS).

De COVID-19-maatregelen moeten aangescherpt worden, vindt de Juspol-topman. Daarom is gekeken hoe de handhaving van deze maatregelen zal plaatsvinden. Het controleren van quarantaine-accommodaties is nog niet wat het wezen moet en ook hierin moet verandering komen, zegt Amoksi.

Het KPS zal zijn uiterste best doen om meer dan voorheen de handhaving van de verscherpte COVID-19-maatregelen onder controle te houden. “Niet alleen COVID is een uitdaging, maar met de komst van andere nationaliteiten binnen onze grenzen, komen er ook andere soorten criminaliteit bij kijken,” merkte de bewindsman op.

De politie zal dan ook strategieën moeten aanwenden om deze zaken aan te pakken. Minister Amoksi wil iedere maand met de politie vergaderen, zodat er heel effectief op zaken kan worden ingespeeld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel